Ik heb mijn eerste zwemdiploma!

 

Voor veel volwassenen zal de eerste reactie verbazing zijn bij het lezen van deze titel. Althans, dat is mijn ervaring. Verbazing. Het feit dat een volwassen vrouw of man nu pas een zwemdiploma haalt vinden zij apart.

Ik heb als kind schoolzwemmen gehad. Daar kwam ik niet verder als badje 2 😀. Ik beleefde nooit echt plezier aan zwemmen en was zelf angstig in het water. Waarom weet ik niet precies. Zwemmen was ook niet per se een activiteit die wij als gezin deden.

Wat ik wel altijd zei, was dat ik mijn zwemdiploma A in ieder geval wou halen. Toen ik vaker op vakantie ging en de bestemming geen Suriname was 😀, merkte ik hoe ik mezelf belemmerde door niet het zwembad of de zee in te durven. Na mijn laatste vakantie in Spanje was ik het dan ook zat om op het strand/ aan de kant te blijven en op de tassen te letten terwijl iedereen lekker aan het zwemmen was. Heb mezelf na mijn vakantie dan ook gelijk ingeschreven bij een vereniging voor volwassen zwemles in de buurt. Tot mijn verbazing werd ik na 2 maanden opgeroepen. Ik voelde gelijk de angst en zenuwen van vroeger maar was vastberaden om no matter what voor mijn doel te gaan.

Eigenlijk was ik zenuwachtiger om te vertellen dat ik een spierziekte had dan dat ik in het water moest gaan 😀. Gelukkig was er begrip voor mijn situatie ondanks dat zij onbekend waren met mijn ziekte. Ik had ook als doel voor mezelf gesteld om te sporten maar had tot nu toe nog geen sport gevonden die ik kon volhouden. Zwemmen doet mij goed en helpt mij m’n conditie op te bouwen. Of alles helemaal perfect gaat? Natuurlijk niet. Soms valt een arm of been uit tijdens de les door de intensieve beweging en dan moet ik rust nemen. Maar ik stop niet! En daardoor kan ik zeggen dat IK MIJN EERSTE ZWEMDIPLOMA ALS VOLWASSEN VROUW HEB GEHAALD! En daar ben ik trots op!

Denk niet dat je te oud bent om iets te leren. Als de wil er is en jij op jezelf durft te vertrouwen, kan niets of niemand je tegenhouden.

Until the next one..

💋💋💋

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *